torsdag den 12. september 2013

Chokolademousse til dessert

I dag har jeg, sammen med min mormor, lavet aftensmad og dessert. Aftensmaden bestod af en salat og en masse samosaer, som blev rigtig lækre.
Desserten blev en chokolademousse og her får i da også en opskrift!
Til fem portioner skal der bruges:
4 æg (som senere bliver skoldet og får adskildt æggeblommen og viden i to skåle)
80 g. Mørk chokolade -gerne 80%
70 g. Sukker
3,5 dl. Piskefløde

Smælt chokoladen på lavt blus. Skold æggene i kogende vand og klæk dem og del viden op i en skål og blommen i en anden.
Pisk nu viderne helt hvid, luftig og stiv. I den anden skål med blommerne hælder du også sukkeret i og pisker det til en æggesnaps.
Hæld fløden op i en tredje skål og pisk den til flødeskum. (Fløden -ikke skålen...)
Bland chokoladen og æggesnapsen. Bland derefter flødeskummen i. Tilsidst vender du æggeviderne i. Stil din chokolademousse i køleskabet i et par timer og vær stolt.


     Xoxo Ida
Ville i gerne have haft opskriften på samosaerne? Og er billederne for mørke?

7 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud! et lille billed råd: når du tager billeder så tag dem om dagen eller i VIRKELIGT godt lys :)

    mixedbows.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-)
      Kan godt se at billedets baggrund blev mørk, men jeg lavede dem om aftenen og næste morgen ville de være blevet spist op...

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Åh, hvor jeg dog elsker chokolademousse, og dine ser virkelig lækre ud. (:

    http://eyesintheshadow.blogspot.dk/

    SvarSlet