onsdag den 25. september 2013

Chokoladekage uden mel, smør og sukker

I anledningen af mine forældres bryllupsdag, så skulle jeg da lige bage en kage til desserten... En kage uden mel, smør og sukker, men istedet med mandelmel, (blendede mandler) kokosolie og dadler. Hvis man vil, kan man spise den sammen med noget is eller smøre flødeskum på toppen.
Der skal bruges:
10 dadler uden sten
1 banan -gerne blød/moden
3 æg
4 spsk. Kokosolie
1 dl stærk kaffe -bare rolig, den kommer ikke til at smage igennem...
1spsk. Vaniliepulver
50 g. Kakao
1tsk. Bagepulver
70 g. Mandelmel/mandler, som du blender
Salt

Sådan gør du:
Skær dadlerne fint ud og blend dem fint i en blender/foodprocessor. -i yderste nød kan nogle kaffekværnere faktisk også bruges!
Blend bananen sammen med dadlerne. Kom blandingen i en skål og pisk den sammen med kokosolien, kaffen og æggene. Nu skal vaniliepulveret, kakaoen, mandelmelen, bagepulveret og lidt salt og blandes sammen med de andre ingredienser. -vær forsigtig når du pisker...
Kom dejen i en springform (20 cm.) med bagepapir og bages ved 176 grader i 30-35 min.


     Xoxo Ida
Er en kage uden smør, sukker og mel, noget for jer? Og hvad ville i spise den sammen med?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar